Seizoen 2023

Op deze site komt u alles te weten over het “Belgian 2023 Jetski Championship

Voor de laatste berichten hieromtrent kan u hieronder doorklikken:

Wat doen om deel te kunnen nemen ?

Begin alvast met het doornemen van de informatie betreffende de verschillende categorieën die gevaren worden tijdens onze wedstrijden.

Als u weet in welke categorie(ën) u zal varen, kan u al een racenummer reserveren.

Pre-Registratie

Wij openen de pre-registratie meestal enkele weken voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen.

Pre-registreren kan via deze link.

Tijdens de pre-registratie zal u een racenummer kunnen reserveren. Dit nummer dient (na bevestiging door ons) ook duidelijk leesbaar op uw machine aangebracht te worden.

Licentie

Indien u reeds beschikt over een geldige IJSBA licentie (uitgegeven door een aangesloten organisatie uit uw eigen land) mag u dit hoofdstuk overslaan.

U kan kiezen voor een jaar- of een daglicentie.
Indien u kiest voor een jaarlicentie zal (na betaling bij uw eerste inschrijving) uw jaarlicentie klaarliggen aan de inschrijvingstafel bij de eerstvolgende wedstrijd waaraan u deelneemt. Met een jaarlicentie mag u ook deelnemen aan het Europees Kampioenschap (ijsba.eu).

U kan de aankoop van de licentie combineren met de inschrijving voor het hele seizoen (5 wedstrijden) en genieten van een interessante korting.

Raadpleeg deze pagina voor de geldende tarieven.

Inschrijven

U hebt de keuze om zich in meerdere categorieën in te schrijven. Dit geldt echter niet voor Junior piloten (10-14 jaar). Indien u zich inschrijft voor meerdere categorieën, wordt het inschrijvingsgeld verhoogd (u moet geen afzonderlijke inschrijving betalen voor elke categorie waarin u deelneemt).

Let op!!! NOVICE mogen enkel in een NOVICE categorie meevaren. JUNIOREN mogen enkel in een JUNIOR categorie meevaren.

U kan hier ook kiezen om in te schrijven voor 1 wedstrijd of meteen voor het complete seizoen (5 wedstrijden) en dan geniet u van een korting.

Raadpleeg deze pagina voor de geldende tarieven.

Administratie

U dient een medisch attest (2 delen) te laten invullen door uw arts en voorleggen bij uw eerste inschrijving.

Klik HIER om de formulieren te downloaden.

Wedstrijddag

U komt (op tijd) naar de inschrijvingstafel. De openingsuren van zowel de paddock als de inschrijvingstafel zullen tijdig (voorafgaand aan de wedstrijd) aangekondigd worden.

U voldoet de betaling van het inschrijvingsgeld (+ eventuele licentie). Indien u reeds via overschrijving hebt betaald, neemt u het bewijs hiervan mee.

U trekt een nummer voor uw positie op de startlijn.

Indien u voldaan heeft aan uw financiële verplichtingen hoeft u op de volgende wedstrijden enkel nog uw startpositie te komen trekken.

Technische controle

Nadat u zich hebt ingeschreven dient u zich (samen met uw machine(s)) aan te melden aan de tent van de technische keuring, alvorens uw machine(s) in het water worden toegelaten. Uw machine(s) moet(en) voldoen aan de geldende reglementering voor de categorie(ën) waarvoor u zich heeft ingeschreven. De exacte locatie op het terrein waar deze tent zal staan, alsook de openingsuren ervan worden (voorafgaand aan de wedstijd) aangekondigd.

U vaart de pannen van het dak en geniet van het evenement !

Top 3

Indien u op het einde van de dag eindigt in een top 3 positie dient u zich (samen met de machine waarmee u gevaren heeft) opnieuw aan te melden voor een laatste technische inspectie. Indien u hiervoor niet komt opdagen zal u onverbiddelijk worden gediskwalificeerd.

Wij wensen u veel succes en vooral heel veel plezier !